maanantai 11. kesäkuuta 2012

Esteitä!

WARNING! tämä  blogi teksti sisältää paljon kuvia ja tekstiä! Urheita ovat ne jotka selviytyvät tekstin loppuun!

Haettiin riksu laitsalta, ja hänellä oli ryntäillä isoja mustia läiskiä, nimittäin ötökät olivat ryhmittäytyneet siihen. :s Heti ensimmäisenä huitaisin ne pois! Oli niitä myös kainaloissa jne. Nimittäin ei ollut pojalle laitettu ötökkäsumutetta.

Harjailtiin riksu hyvin tallilla ja lopuksi toinen piti riimunnarulla kiinni ja syötti leipää kun toinen laitto ötökkäainetta, koska riksu pelkää hajua. Selvittiin tilanteesta kuitenkin ilman isompia hyppelöitä. Riksu uskalsi jopa ottaa leipäpalan purkin päältä, ja lopuksi oltiin "leikkiä" että aina kun riksu koskettaa turvalla suihkepulloa, missä on kyseistä ainetta, hää saa leipäpalan. Ku riksu oivals sen, ois leikki voinu jatkuu loputtomiin. :D Sen jälkee satula selkään ja kuolaimet suuhun.
Lähtö valmiina! :3

Kentälle ku päästii, riksu oli ihan hermoraunio! Lintu lauloi kentän laidalla, toine käy melkee istumaa ja hyppää sylii. Siinä vaiheessa tais arvojärjestys unohtuu. Siinä vähän aikaa vielä peruuteltii ja tehtii väistämisharjotuksia ennen kun mentii kumpikaa selkään. Mie (sini) ratsastin ekana n. 5 kierrosta kenttää ympäri, koska riksu vaa pomppelehti ja ei kuunnellu yhtää. Yhellä laidalla se näki joka puskassa jonkuu ihme mörön ja teki sivuloikkia. Pohkeella piti painaa aika paljon vastaan ennen ku hää suostu menee edes hetkeks uralle. Siinä sitte tehtii pysähyksii, peruutuksia ja taisteltiin mörköjä vastaan. Riksu suostu menee jo uralla, ja karva kiilsi sen verran että hiki oli pojalle pukata jo siinä vaiheessa.

Otettiin laura kyytiin ja lähettiin kakspäällä tielle ylimmäärästä energiaa purkamaan. Kaikki askellajit käytiin läpi. Käytiin vaan yhen tien keskivälissä joka vie toiselle tilalle, käännyttiin takas päin yhen kodan kohdalla, ja pellon poikki takaisin kentälle. Pieni hiki oli jo siinä vaiheessa.

Laura hyppäs ensin. Pystytettiin kaks estettä kentälle, molemmat ristikoita. Niitä jonkun aikaa siinä, ja sitten pienempi pystyksi. Riksusta löyty tosi paljon energiaa ja möröt unohtu siinä vaiheessa ku esteet oli pystyssä, kiinnostus meni niitten puoleen. Riksu toimi tosi pienillä avuilla, mutta oli vähän liian innokas siinä suhteessa kun yritti nostaa laukkaa itse joissain vaiheissa.












Sitten oli miun vuoro. Hyppäsin niitä samoja mitä lauralla oli viimosena. Suju tosi hyvin, mutta lähestymiset olivat parissa kohtaa huonompia. Mutta kertaakaan ei kieltänyt! :) Laukka askelia tuli esteiden väliin seitsemän, tai kuusi. Alettiin korottaa esteitä ja korkeimmiltaan yksittäisenä oli n. 85cm. Kuvissa este ei näytä yhtikääs niin isolta, mutta oli se kuitenkin sitä luokkaa.  Ja pahoittelen jalkojani jossain kuvissa, mutta en muistanut vaihtaa kenkiä, joten tasapohjaiset liukuivat koko ajan ainakin isoimmilla esteillä. :s Yritän muistaa vaihtaa ensi kerran kun esteitä hypätään! Suurimmalla esteellä riksu pysähty aina ennen estettä suunnilleen ja hyppäs ilman vauhtia ja vielä ilmavaralla. Piti myös hauskaa ääntä esteen päällä :D Pitää harjoitella enemmän lähestymistä isommille esteille. Joidenkin mielestä 80cm ei ole korkea sitten yhtään, mutta meille se on, sillä riksulla ei ole hypätty paljoakaan.
En oo oikee mukana hypys, ku ei ois yhtää kuvitellu et tulee tommone hyppy :P
Juu-u, tiedän, jalat.
Loppukäynnit ja ravit maastossa. Käytiin kahlailemassa järvessäkin. :) Päivä oli suurimmalta osalta onnistunut, jos ei lasketa alku hölmöilyjä :D

2 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

ihana blogi sul ! (: liityin lukijaks (:

http://jennawe.blogspot.fi/

Sini ja Laura kirjoitti...

Kiitos! :) Tervetuloa!

Käyn kattoo sun blogin :3