torstai 20. syyskuuta 2012

Viime sunnuntain kuolutuuppaukset + paljo kuvii

Ensiksi, videoon saatiin sunnuntaina paljon materiaalia, mutta ettei jää materiaali yksipuoliseksi, ensiviikonloppuna jatketaan, sitten videon editointi voi alkaa!
Riksulla ei oltu pitkään aikaan tehty kunnolla koulutreeniä, joten tänään oli se päivä. Ensin käyntiharjoituksia siihen asti että hevonen on hyvin kuulolla ja tottelee pienimmilläkin avuilla. Seuraavaksi asetuksia yms. Ravissa kaiken maailman ympyröitä ja voltteja, niin ettei riksu kaahaa ympäri kenttää. Nopeasti se rauhoittuikin. Siirtymisiä ravista käyntiin ja pysähdyksestä raviin. Askeleen pidennystä ravissa halkaisijalla, sekin meni hienosti, kunhan riksu jaksoi kekittyä. :)
Rapsutan C;
 Laukassa tehtiin ympyröitä ja tempon vaihdoksia. Poika oli hieno, välillä yritti vain hiljaisessa vaihdissa tiputtaa raviin. Riksu kuumui vähän ja yritti välillä kaahata, ja jarrut eivät toimiineet niin hyvin. Joten seuraava tehtävä oli uralla pari askelta laukkaa, raviin, pysähdys,laukannosto, pari askelta laukkaa jne. Jarrut korjattu (ainakin hetkeksi). Pääty ympyrällä vasempaan suuntaan riksu yritti kiihyttää ja kun raippa oli sisäpuolella niin luultavasti yritti pakoilla sitä. Vaihdettiin raippa ulkopuolella niin paransi vähän. Jarrut testattiin taas kunnolla ja sitten ylläripylläri oikeaan suuntaan riksu oli tosi kevyt kädelle ja tasainen vauhti säilyi. Siitä tuli aivan mahtava fiilis edelliseen kierrokseen verrattuna! :) Aivan eri hevonen toiseen suuntaan! Riksu myös myötäsi niskasta pariin kertaan pieniksi pätkiksi. :)
 Välikäyntejä oli vähän jokaväliin. Lopuksi molemmat (minä ja laura) otettiin väistöjä käynnissä. Riksu välillä vähän sekosi. Autoin lauraa maastakäsin kun peräpää ei meinannut pysyä vauhdissa ja neuvoin. Ja raipasta riksu vaan hätäili. Joten alkumetreillä jätettiin pois. Loppuun tuli tosi hienoja pätkiä, ilman apuakin. Kokonaisuudessaan riksu oli taas valloittava itsensä, suloinen herra! Hienosti menikin! :)










Tallilla pestiin hevo ja venyteltiin kunnolla. Jalatkin letkutettiin ja herra riksu halusi taas juoda suoraan letkusta, ja tietenkin piti rouskuttaa vähän minunkin päälle! :) Herkkuja riksu otti avosylin vastaan, niinkuin aina.

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Teillä näytti menevän hyvin! Hienoja kuvia! Riksukin on niiin ylisöpö ♥♥♥

Ootte hyviä ratsastaa :D

sini ja laura kirjoitti...

kiitosta :)) Riksu on kyllä oikee sydänten vallottaja ;)