maanantai 19. elokuuta 2013

It's a beautiful day!


( sunnuntai ) Haettiin hevoset laitumelta ja vietiin varusteet ja harjat varustustilaan. Sitten alettiin kaikessa rauhassa puunailla ratsuja! Laura meni Bennolla ja minä (Sini) Riksulla. Riksu seisoi tosi kiltisti paikallaan siihen asti kunnes satulavyön kiristäminen aloitettiin, pari kertaa piti komentaa kun herra R kävi kuopimaan... Seuraavaksi ihmeteltiin kun laitoin piuhat kiinni. Hetki hyörittiin ja pyörittiin mutta sitten nekin alkoivat tuntumaan jo tutulta, niin sitten seisottiin taas hienosti. :)

Kiinnitettiin uudet jalustimet satulaan ja vaihdettiin suitsetkin! Kyllä niillä kelpaa mennä pyörimään kentälle. :) Alkukäyntien jälkeen otin pari kierrosta ravia keventäen pidemmillä ohjilla. Sitten alkoi käynti työskentely. Tein mm. pysähdyksiä, pieniä voltteja ja väistöjä. Jarrut oli kunnossa nimittäin ei tarvinnut kun pudistaa hieman nyrkkejä ja jännittää vatsalihakset! Väistöt sujuivat vasempaan kierrokseen tosi hyvin mutta oikeaan oli aluksi vaikeuksia.
Ravissa tehtiin mm. kolmikaarista, ympyröitä sekä askeleen pidennystä. Laukassa aluksi pari kierrosta kevyessä istunnassa, sitten ympyröitä sekä lävistäjälle ja ravin kautta laukanvaihto. Laukan jälkeen ravi oli hieman jännittynyttä ja kesti hetken ennen kuin Riksu rentoitui vähän. Tehtiin myös uralla ravista suoraan pysähdys ja pysähdyksestä suoraan raville joka sujui hyvin. :)
Missä vaeltaa kädet :D
Hihihi.. Kiva kevennyskönötys..
Itse tutkiskelen raippaa ja Riksu näyttää hiekalle hampaita..
Lopuksi lähdettiin vielä pienelle maastolenkille päästelemään enimpiä höyryjä. :) Matkan varrella vastaan tuli myös harrikka, jota Riksu katsoi hämillään muttei kuitenkaan pelännyt sitä. :D Hupsu.
Tallille saavuttaessa varusteet pois ja meidän uljaat ratsumme pääsivät pesulle, sillä hiki punki pintaan niin ratsuilla kuin ratsastajillakin! :D Siinä Riksu samalla kasteli minutkin kun pidettii juomatauko kesken letkuttamisen... ;) Herkut suuhun ja karsinaan levolle!

Ratsastettiin Hessua pitkästä aikaa! Taukoa olikin jo päälle kuukausi. :D
Kröhöm.. Kädet vaeltaa ja selkä suoraksi!!

2 kommenttia:

Inka Pääkkönen kirjoitti...

Kiva postaus! :) Mut sini, laitatsie niitä kuvia millo? :D

Sini kirjoitti...

Laitan joku päivä kun eile latasin ne vasta koneelle :D ja kiitos ! :3