maanantai 26. maaliskuuta 2012

Maasto piiitkästä aikaa! :)

Riksua ei oltu aamusta viety ulos, ni hää ootti karsinassa ku mentii tallii. Siivottii karsinat ja tällästä. Riksuu siirrettii omasta karsinasta Turgon karsinaa siks aikaa ku oli hänen karsinan vuoro. Ja turgo oli siis pihalla, ettei tungettu samaan karsinaan ;) Riksu tutustu kalterin läpi varsaan ja tällee :)

Ei varustettu tallissa, vaan vietii ne sinne mis kesälläki varustetaa, ei ihan ulos vaan sellasee tilaa mis on sellane iso ovi koko ajan auki, joten siel on yhtä viilee ku pihal ja aurinko paisto sinne mukavasti :)

Riksu käyttäyty hyvin, paitsi ku laitoin satulaa kuopas pari kertaa. En laittanu kahta huopaa päällekkäi, joten se satula vähän heilu peräpäästä, mut ei tullu pukkejakaa, joten ei riksuu ainakaa hirveesti häirinny :)

Tehtii reipas suopellon lenkki. Mentii Sini-Riksu ja Laura-Benno. Ravailtii aika paljo ja kolme pätkää laukattii. Pitkästä aikaa pääs laukkaamaa taas täysii semmosen suoran! Hevosetki tuntu nauttivan! :) Painovat korvat hörös menee. Riksu tuntu mukavalta alla, ei ollu hätäne. Otettii viel kunnon spurtti, tai no, riksu päätti ottaa kunnon spurtin mäkee :') Yleensä riksu puuskuttaa hirveesti sen jälkee, mut nytte ei puuskuttanu ku vähän.

Meille kerrottiin et jäällä on nyt hyvä ratsastaa, joten mentii jäälle käppäilee. Benno oli ihan ku adhd-poni ja ei suostunu kävelee joten hää paino sellasta pikku ravia :P Myö riksun kaa jäätii vähä jälkee ni yhtäkkii riksu päätti ottaa heiät laukal kiinni ja olin aika löysil ohjil. :D Ei se onneks kovaa lähteny. :) Ku lähettii jäältä pois sellasta suoraa tietä, hepois oli niin paljo virtaa et ravattii se ja annoin riksun mennä niin kovaa ku lähtee. Hää ravas sellasta raviheppa-ravii ihan sika kovaa ja poni jäi vähän taakse :'D joten poni päätti laukal kiinni. Tiellä tuli auto vastaa heti suoran jälkee, ja autoilija vaa moikkas ja hymyili leveesti meille ;D

Käveltii jonkun matkaa ja hepois oli viel ihan sika paljo virtaa... Käännyttii tekee suopellon lenkkii uudestaa ja laukattii sellane aika pitkä pätkä rauhallisesti suuril välimatkoil. Riksu oli rennon tuntune ja korvat hörös tieteki. Käännyttii sit takas ja loppu ravit ja sit pitkät loppu käynnit.

Tallil varusteet pois, pika harjaus, annoin namuja riksulle ja vein sen vielä tarhaan. :) Illemmasta vielä rapsuteltiin.





2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Moi!
tosi persoonallinen ja hieno blogi ! Tykkään sun bannerista ! Liityin lukijaksi !
käy liittymässä myös mun lukijaksi ;) www.liisakaksy.blogspot.com

Sini kirjoitti...

Kiitos! :) Käyn kattomassa siun blogia ja saatat saada uuden lukijan! ;D